Handige websites

Hier treft u diverse links naar websites waar u uitgebreide informatie kunt vinden over uw ziekte.

Diabetes algemeen:

www.diabetesfederatie.nl   
De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) is de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt. De NDF zet zich in voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met (pre-)diabetes en treedt op als vertegenwoordiger en woordvoerder van het diabetesveld tegenover de overheid, de media en tal van partijen in de zorgsector en daarbuiten.

www.dvn.nl                           
Diabetesvereniging Nederland (DVN) behartigt de belangen van alle mensen met diabetes in hun strijd voor goede zorg en een comfortabel leven. Op de site kan u meer informatie vinden over hoe de DVN werkt. Tevens vindt u er informatie over wat diabetes is en praktische tips over bijvoorbeeld werk, levensstijl en verzekering bij diabetes. 

www.diabetesfonds.nl
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Naast informatie over diabetes kan u op deze site ook zien wat voor wetenschappelijk onderzoek er gedaan wordt naar diabetes. Verder kan u gezonde recepten vinden op deze site, en staan er verhalen op van mensen met diabetes.

Voeding:

www.voedingscentrum.nl    
Alle ins en outs over voeding.

Medisch:

www.thuisarts.nl                  
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte

Beweging:

www.30minutenbewegen.nl
Alles over bewegen, hoe kom je aan 30 minuten per dag

www.aldysvoetverzorging.nl

www.lekkerfitdietist.nl 

Hart & vaatziekten:

www.hartenvaatgroep.nl     
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenorganisatie van en voor mensen met een hart- of vaatziekte. Informatievoorziening, lotgenotencontact, leefstijlbegeleiding en collectieve belangenbehartiging, zowel landelijk als regionaal. Leden van De Hart&Vaatgroep kunnen gratis of met korting gebruik maken van de producten of diensten.

www.hartstichting.nl            
De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Door het financieren van onderzoek zullen er hopelijk in de toekomst minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarnaast steunen zij patiënten, geven voorlichting en werken  aan kwaliteitsverbetering van de zorg.

www.vitalevaten.nl              
Het Platform Vitale Vaten is een samenwerkingsverband van 25 organisaties waaronder patiëntenorganisaties en beroepsverenigingen van zorgverleners. Gezamenlijk willen deze organisaties een programmatische, patiëntgerichte aanpak van (een verhoogd risico op) chronische hart- en vaatziekten bevorderen. Het Platform wil bereiken dat minder mensen (over)lijden aan hart- en vaatziekten, meer mensen adequaat omgaan met een (verhoogd risico op) hart- en vaatziekte en daar zelf de regie over gaan voeren.

Over COPD

www.longfonds.nl
Het Longfonds helpt mensen met een longziekte. Door onderzoek, voorlichting of belangenbehartiging. Het longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging.

www.longforum.nl                     Een forum voor het contact met lotgenoten       

www.rokeninfo.nl                       Informatie en adviezen over stoppen met roken

De Roken Infolijn                        Geeft betrouwbare informatie en adviezen over tabak gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap. (0900-1995, € 0,10 p/min)         

Overig:

www.dorpsdokter.nl

www.apotheeklindehof.nl

www.fysioplus.com